Сокове и смутита. 50 Лесни рецепти – Чинция Тренки

Сокове и смутита. 50 Лесни рецепти

Соковете и смутитата са здравословна и енергийна закуска,
подходяща за всеки час от деня и всяка диета.
Книгата „Сокове и смутита” предлага петдесет много лесни за приготвяне рецепти, разделени в пет секции: утоляващи
жаждата сокове; реминализиращи сокове и смутита; енергийни сокове и смутита; сладки и пикантни закуски. Вкусни добавки са зехтин екстра върджин, сол, подправки и ароматни билки, които освен че са здравословни, осигуряват апетитен резултат от рецептите.
Книгата е създадена, за да ви вдъхнови и да ви помогне да откриете любимите си комбинации; тя предлага сладки ва-
рианти, които не изискват добавяне на захар и подсладители(с няколко изключения) заради сладостта на зрелите плодове. А при много
горещо време може да си приготвите смутита от замразени плодове, които приличат на сорбе.
Рецептите предлагат множество възможности да добавите цвят и вкус към храната си: само за пет минути ще напълните чаша с нещо вкусно и възможност да се презаредите с минерали и витамини. По този начин е изключително лесно да следваме препоръките на Световната здравна организация, базирани на пет порции плодове и зеленчуци на ден.
Всеки месец можем да избираме с какви храни да допълним диетата си, която често се характеризира с консумирани на бързо готови ястия с високо съдържание на захар, мазнини и протеини. Плодовете и зеленчуците са пълноценни храни от природата, оси-
гуряват ни необходимото, за да устоим на студа, жегата и дискомфорта, причинен от климатичните промени. Освен това богатото разнообразие от цветове на плодовете и зеленчуците действа благотворно на здравето ни.
Цветовете ни разведряват и събуждат апетита ни, а съчетани с приканващия аромат на плодове, зеленчуци, билки и подправки, се превръщат в изкушение и за възрастни, и за деца!

Оригиналният дизайн на книгата създава настроение и събужда в нас любопитство и желание да я вземем в ръце, да я разлистим и дори да отпием от нея. Прекрасен подарък!

Натуропат, журналист на свободна практика и фотограф, специализиран в справочниците за вина и храни, Чинция Тренки е автор и на много готварски книги, публикувани в Италия и други страни.

Автор: Чинция Тренки Брой страници: 128
Категория: Кулинарни книги; Хоби и свободно време; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 0.450 кг.
Издател: Инфо Дар Баркод: 9789547615755
Дата на издаване: 28.11.2016 ISBN: 9789547615755