Софийски математически турнири 2.-12. клас – Седми и осми турнир – Кирил Делев, Мария Лилкова, Пенка Нинкова

  • Състезателни теми!
  • Верни отговори!
  • Решения на задачите!

Софийският математически турнир се провежда редовно от 1999 година. Организатори на турнира са Съюзът на математиците в България – Софийска градска секция, съвместно с ИО на МОН – гр. София.

Основната цел на турнира е да се популяризира математиката сред възможно най-широк кръг ученици. В състезанието участват ученици от втори до дванадесети клас включително.

Част от задачите са предназначени да проверяват, както и да тренират способността за съсредоточаване, а друга част са математически модели на реални житейски ситуации. Книгата ще помогне на учениците да разберат удоволствието от решаването на задачите, авантюрата – да се поеме риска и не на последно място усилието сами да се справят с възникнали проблеми.

Непрекъснато растящия интерес към това състезание показва, че то има своето място в математическия календар.

Надяваме се, че книгата ще допринесе за усещане духа на Софийския математически турнир и ще се превърне в ценно помагало при участие в следващите издания на състезанието, както и в подготовката на други извънкласни изяви.

Тази книга е предназначена както за учениците от всички класове и техните учители, така и за всички любители на математиката.

Автор Мария Лилкова, Пенка Нинкова, Кирил Делев
Издателство Педагог 6
ISBN 9543240191
Корица Мека корица
Страници 80