София – столица на световния тенис – Любомир Тодоров

София – столица на световния тенис

Най-голямото спортно събитие в България, което събираше световния елит в продължение на три последователни години, беше Турнирът на шампионките (2012-2014). То превръщаше София в планетарна столица на тениса за по една седмица в края на сезона.
Така страната ни зае достойното си място на картата на тенис нациите. Логичното продължение дойде с честта България да приеме и турнир от календара на ATP Tour. Първото издание на Garanti Koza Sofia Open е от 1 до 7 февруари 2016 г. в "Арена Армеец – София". С него се открива сезонът в Европа, което е признание за добрата организация от страна на БФТ и всички от мениджърския екип и мозъчния тръст, организирали и Турнира на шампионките.
Родната публика имаше уникалния шанс да види в действия световни звезди като Ана Иванович, Каролине Вожняцки, Симона Халеп, Флавия Пенета, Гарбине Мугуруса, Андреа Петкович, Даниела Хантухова, Доминика Цибулкова, Надя Петрова, Мария Кириленко, Саманта Стосър, Роберта Винчи, Ализе Корне и още много други. Българските фенове имаха привилегията да подкрепят общо в 10 двубоя на Турнира на шампионките нашата прима Цветана Пиронкова.
Извън корта също беше много интересно. Интервютата на топ-тенисистките и различните събития, съпътстващи турнирите, също заслужаваха внимание.

Автор: Любомир Тодоров Брой страници: 164
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.160 кг.
Издател: Жануа 98 Баркод: 9789543761142
Дата на издаване: 31.01.2016 ISBN: 9789543761142