Скритата история – Брайън Хотън

Скритата история

“Никъде другаде няма толкова богата сбирка с древни чудеса. “Скритата история” е нова изчерпателна енциклопедия на странното и загадъчното, която ще бъде търсена от всички, запленени от далечното минало”.
Пъблишърс Уикли

Вълшебното и мистериите на древния свят все още преследват нашето въображение. Чрез своята архитектура, артефакти и постижения древните култури ни говорят през праха на хиляди години – от подобния на лабиринт дворец в Кносос на Крит и възвишените пирамиди на Египет до най-отдалечените храмове в джунглата на Перу и мегалитната тайнственост на Стоунхендж. "Скритата история" обединява увлекателна подборка от древни загадки, обособени в три раздела: Тайнствени места, Необяснени артефакти и Загадъчни хора.
Ще откриете интересни факти за:

• Големия Сфинкс – мистицизъм и археология се сблъскват в продължаващия спор за мистериозния паметник.
• Механизма от Антикитера – древногръцки компютър, открит под Егейско море.
• Огромните фигури по хълмовете на Англия – Белия кон от Ъфингтън и други големи фигури от варовик, създадени сред английската природа преди хиляди години.
• Савската царица – догадки за истинската самоличност на могъщата владетелка, прочута с посещението си при цар Соломон, разказано в Библията.
• Нюгрейндж – стотици години по-стар от Голямата пирамида в Гиза и Стоунхендж. Кои са строителите на ирландския мегалитен паметник?

"Скритата история" запълва празнината между археологията и алтернативната история, като използва най-новите открития, здрав разум и непредубеден подход. С повече от 50 фотографии и илюстрации тя е и чудесен наръчник за читатели, които се интересуват от археологически главоблъсканици.

Автор: Брайън Хотън Брой страници: 368
Категория: Художествена литература; Тайни и загадки; История и археология Език: Български
Тегло: 0.340 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789545859533
Дата на издаване: 23.09.2008 ISBN: 9545859533