Сянката на светлината – Марион Зимър Брадли

Сянката на светлината

Героите на епоса “Авалон” оживяват отново – в края на двадесети век в Америка!

Близо до Слийпи Холоу, в живописното поречие на река Хъдзън, се намира Институтът за изследване на паранормални явления “Бидни”. Верити Джърдимейн, трезвомислеща млада жена, специалист по статистика, работи там с една основна цел – да разкрива шарлатани, манипулиращи лековерните ентусиасти. Верити е останала сираче при загадъчни обстоятелства.
Баща й, Торн Блекбърн, тайнствена и харизматична личност, обожаван от хипи-поколението през шейсетте години, е оглавявал култ, чиято цел била призоваване на древните богове. По време на един от ритуалите майката на Верити умира, а баща й изчезва безследно. Младата жена има една цел – да развенчае мита за свръхестествените качества на баща си, преди да са пострадали и други хора.
Неочаквано разкритие принуждава Верити да потегли на път към запуснатото имение, чийто собственик е бил някога Торн Блекбърн. Но там са се заселили странни хора, чиито планове не съвпадат с нейните намерения. Верити, заедно с доктор Дилън Палмър, тръгва по следите на наследството на Торн Блекбърн – за да открие истината за смъртта на майка си – и за собствената си душа.

Автор: Марион Зимър Брадли Брой страници: 352
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.360 кг.
Издател: Еднорог Баркод: 9549745244
Дата на издаване: 2000 г. ISBN: 9549745244