Сянката на Соломон – Лорънс Гарднър

Сянката на Соломон

Изгубените тайни на масоните излизат наяве

Каква е древната тайна, която стои зад създаването на масонството – тайна с такава мощ, че самото братство е посветило на търсенето й триста години?

За обикновените хора, които нямат достъп до подземията на Лувъра, параклиса Рослин, нито до главната квартира на ЦРУ, “Сянката на Соломон” е разковничето. Книгата разкрива тайните на Соломон – от масонството до магията. Личният опит на Лорънс Гарднър като Рицар тамплиер и масон превръщат това вълнуващо пътешествие през историята на Библията, рицарите тамплиери, масоните и всичко, което следва след тях, още по-впечатляващо и достоверно.

Случайно ли вниманието на цял свят се обръща към тези хора, техните странни символи, речник и тайни ТОЧНО СЕГА? Какво ще стане, когато разберем, че всички ние сме свързани от нещо по-велико от националността и религията?

Франкмасоните често пъти са сочени като най-влиятелното тайно общество, макар историята на това загадъчно братство да е обгърната в мистерия. Тяхното решително участие в политиката се простира през вековете до степен, че масонските принципи са залегнали в основаването на Съединените щати и тяхната конституция.

“Сянката на Соломон” надниква отвътре в стряскащата истина зад историята на масонството и вековното търсене на изгубените му тайни от самото братство.

• Излага конфликтите, които са пазели истинската тайна на франкмасонството столетия наред

• Разкрива нещо, което повечето масони дори не знаят за отношението на тяхното общество към историята, последните пробиви на науката и бъдещето на света

• Включени са 42 цветни илюстрации

Автор: Лорънс Гарднър Брой страници: 480
Категория: Художествена литература; Тайни и загадки Език: Български
Тегло: 0.390 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789545858796
Дата на издаване: 24.03.2008 ISBN: 9545858796