Сянката на Хегемона – Орсън Скот Кард

Сянката на Хегемона

Втората книга от тъмната половина на сагата за Ендър.
Феноменалният Бийн става любимец на все повече читатели, особено след новината за предстоящата екранизация на “Сянката на Ендър”.

Войната с формиките е свършила. Ендър и блестящият екип от деца-воини са победители, врагът е разбит, човешката раса – спасена. Въпреки че Ендър отказва да се върне на Земята, членовете на екипа му се прибират по домовете си, пръснати из целия свят.
Военното училище вече не съществува, космическата заплаха е отминала, но новото бойно поле този път е Земята. Децата от школата са не само воини, а и потенциални оръжия, защото дават власт на страните, които ги притежават.
Един след друг членовете на Ендъровата армия “Дракон” изчезват. Спасява се само Бийн, който търси помощ от братът на Ендър – Питър Уигин.
По-големият брат на Ендър има опит в манипулирането на политиците, но с гениалния Бийн на своя страна, стига да иска, Питър може до управлява целия свят.
Двамата обединяват усилия, за да издирят коя държава е отвлякла децата, но скоро се сблъскват с някой, когото са смятали за мъртъв – старият враг на Бийн от Ротердам.

Автор: Орсън Скот Кард Брой страници: 378
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.290 кг.
Издател: Ера Баркод: 9789549395228
Дата на издаване: 2005 г. ISBN: 9549395227