Силата на разума – Ориана Фалачи

Силата на разума

Терористичните атаки на 11 септември 2001 г. и лицемерното поведение на световната левица след тях провокираха Ориана Фалачи да напише това, което стотици милиони мислят, но се страхуват дори да изрекат. Европа спи вцепенена като Троя. Европа днес е ислямска провинция, или по-скоро – ислямска колония, а Италия е нейният преден пост. Синовете на Аллах нямат равни в изкуството на нахлуването, завладяването, подчиняването. Но не ислямският тероризъм, а плодовитите утроби на мюсюлманските жени и масовата ислямска имиграция превръщат Европа в Еврабия. Страхът в съвременната Еврабия прави от водачите предатели; от либералите – певци, прославящи исляма; от бранителите на свободата на мисълта и словото – промивачи на мозъка на нашето общество. После джамиите заглушават звъна на камбаните..

Днес за европейците е по-важно да оцелеят, отколкото да живеят. Оцеляването има нужда от страст, но повече се нуждае от разум. Европа трябва да си възвърне Силата на Разума. След публикуването на „Силата на разума” през 2004 г. в няколко европейски страни срещу Фалачи бяха заведени дела за расизъм и ксенофобия. Тя получи и безброй смъртни заплахи – като световно име беше световна мишена. Не влезе в затвора и не стана жертва на атентат – през 2006 г. почина от болестта, с която се бореше през последните години на живота си. За да се прероди в своя средновековен съгражданин от Флоренция Мастро Цеко, с когото започва и завършва тази страстна и безкопромисна книга.

Ориана Фалачи е родена на 29 юни 1929 г. във Флоренция. През половинвековната си журналистическа кариера интервюира световни политици като Голда Меир, Ариел Шарон, Индира Ганди, Дън Сяо Пин, Фидел Кастро, аятолах Хомейни, шаха на Иран Пахлави, етиопския император Хайле Селасие. След терористичните атаки над Световния търговски център променя левите си политически убеждения и през 2002 г. пише "Яростта и гордостта", в която посочва исляма като истински виновник за световния терор. През 2004 г. издава „Силата на разума", където доразвива тезата за неразривната връзка между ислямската религия и ислямския тероризъм. Умира във Флоренция на 15 септември 2006 г.

Ако изразите искрено мнението си за Ватикана, католическата църква, папата, Дева Мария, Исус или светците, никой няма да се занимава с вашето право на „свобода на мисълта и словото". Ако обаче направите същото за исляма, Корана, пророка Мохамед, за някой мюсюлманин – тогава ще ви нарекат ксенофоб и богохулник и ще ви обвинят в расова дискриминация. Ако крещите антиамерикански лозунги, ако наричате американците „убийци", „негодници", „врагове на човечеството", ако изгорите американското знаме и издраскате снимките на американските президенти с пречупени кръстове, нищо няма да ви се случи. Но ако направите същото срещу исляма, тогава ще ви хвърлят на кладата. – Ориана Фалачи

Автор: Ориана Фалачи Брой страници: 176
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Бестселъри; Политика; Публицистика и журналистика Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: МаК Баркод: 9789548585064
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789548585064