Силата на духовната интелигентност – Тони Бюзан

Силата на духовната интелигентност

От автора на бестселъри Тони Бюзан "Силата на духовната интелигентност".

Тони Бюзан е британски психолог, автор на методика за запомняне, творчество и организация на мисленето, наречена „мисловна карта“(mind map).

Терминът „мисловна карта”, както и подходът за съставянето й, е на известния британският психолог и автор Тони Бюзан и се появява в края на 60-те години на 20 век, първоначално разработен като начин за по-бързо усвояване на знания. Той е един от водещите специалисти в света в областта на визуалното мислене и водещ лектор на тема мозък и учене. Мисловните карти са визуално представяне на мисловния процес и бързо стават популярни като творческа,иновативна и ефективна алтернатива на линейните записки. Те са адаптивен инструмент за почти всичко: планиране, организиране, създаване, представяне, решаване на проблеми, комуникация и метод за запомняне на информация.

По света на 250 милиона човека използват Мисловните карти. Много от компаниите като NASA, Microsoft, Boeng, IBM, Toyota използват Мисловните карти за управление на процеси, ресурси, разработване на нови продукти и идеи. Вече и в България има фирми, които предлагат обучение за Мисловни карти, водено от лицензирани инструктори. Все повече излизат на пазара книги насочени в тази област. Такава книга е ""Твоят ум може всичко"" на Тони Бюзан. Тя е основополагащата книга от поредицата на Тони Бюзан за усъвършенстване на ума."

От същия автор : "Силата на творческата интелигентност".

Автор: Тони Бюзан Брой страници: 168
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9786191524662
Дата на издаване: 07.07.2014 ISBN: 9786191524662