Шпионинът на краля – Пол Дохърти

Шпионинът на краля

Крал Едуард Първи е в безизходица. С присъщото си лукавство Филип Хубави, кралят на Франция, е успял да му отнеме Гаскония.

Несигурният мир между двете държави изглежда обречен, но Едуард не смее да предприеме военни действия, защото френският кралски двор научава по някакъв начин и най-тайните му планове. Очевидно французите са успели да подкупят някой от най-близките съветници на английския крал. За първи път Едуард възлага лично на своя верен служител Хю Корбет отговорна мисия – да открие предателя, и ако се налага, да го унищожи.

Тайната мисия на Корбет е изпълнена с опасности – смъртта го преследва и по суша, и по море – в подземния свят на Париж, а по-късно и в Уелс – провинция, подчинена наскоро от Едуард, но пълна с бунтовници и врагове на короната. За първи път Хю Корбет се бори с мрачните подводни течения на политическите интриги в края на тринайсети век. Всеки от заподозрените има какво да крие, убийствата следват едно след друго, а предателят не би се въздържал да отнеме и още един човешки живот, за да остане скрит в сенките.

Автор: Пол Дохърти Брой страници: 208
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.220 кг.
Издател: Еднорог Баркод: 9549745821
Дата на издаване: 2005 г. ISBN: 9549745821