Щастието е сериозен проблем – Денис Прейгър

Щастието е сериозен проблем

В това уникално съчетание между наръчник за самообучение и морална философия известният радиоводещ Денис Прейгър отстоява тезата, че ние всъщност сме задължени да бъдем щастливи, защото това ни прави по-добри хора. Макар че постигането на щастие не е лека задача – според Прейгър, то изисква продължителен процес на оценка на хубавите неща около нас и отказ от очакването, че житейският ни път е постлан с рози. "В състояние ли сме да решим, че сме задоволени от това, с което разполагаме?" – пита авторът. "Беднякът, който е способен да се чувства задоволен с това, което има, ще бъде по-щастлив от един богат човек, който никога не успява да се почувства доволен от постигнатото." Прейгър, подобно на множество консервативни политически наблюдатели, алармира че в днешно време твърде много хора гледат на себе си като на жертви; той счита, че единственият начин човек да постигне своите желания е да поеме отговорността за живота си, а не да прехвърля обвинения върху другите. Независимо дали ще се съгласите с това гледище или не, ако имате желание да поразмислите и да се доближите до щастието, ще намерите необходимата база за това в ЩАСТИЕТО Е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ.
НЯМА НЕЩО, ОТ КОЕТО ЧОВЕК ДА Е НАПЪЛНО ДОВОЛЕН
"Докато изучавах щастието, един от най-важните изводи, които направих, е че връзката между обстоятелствата и щастието в живота на хората е твърде малка."
ЕТО ЕДНО РЪКОВОДСТВО ЗА КОРИГИРАНЕ, КОЕТО Е ТРЯБВАЛО ДА НИ БЪДЕ ВРЪЧЕНО ОЩЕ ПРИ РАЖДАНЕТО.
Когато попитате хората какво най-много желаят в живота, щастието е винаги на едно от първите места в списъка. Но нещастието като че ли не е изключение в съвременното общество – всъщност то се явява правило. Защо? Защото човек по природа е ненаситен. За да сме щастливи, трябва да се преборим първо със себе си.

В "Щастието е сериозен проблем" Денис Прейгьр – възторжено приеман писател, лектор и радиоводещ – излага своите прозрения и техники за побеждаваме на човешката природа и намиране на трайно щастие. Той ни учи как да открием и поправим проблемните елементи от характера си, и как да поддържаме веднъж постигнатото щастие.
ПОСТИГНЕТЕ ЩАСТИЕТО, КАТО ГО ПРОУМЕЕТЕ

Автор: Денис Прейгър Брой страници: 184
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.200 кг.
Издател: Кръгозор Баркод: 9547710710
Дата на издаване: 2003 г. ISBN: 9547710710