Щастие – Тик Нят Хан

Щастие

Основни практики за осъзнатост

В „Щастие“, един от бисерите в творчеството на Тик Нят Хан, са разкрити тайните на спокойната и внимателна нагласа, които ни сближават с радостта от живота тук и сега.
Често сме толкова заети, че забравяме какво правим и кои сме. Забравяме да обърнем внимание на хората, които обичаме, а когато имаме свободно време, не знаем как да установим връзка със случващото се вътре в нас.
Практиката на осъзнатостта (на санскрит – смрити) води до концентрация, а тя на свой ред – до прозрение. Прозрението, постигнато с осъзната медитация, ни избавя от страха, тревожността, гнева и ни позволява да бъдем истински щастливи.

Тик Нят Хан е световноизвестен дзен монах, поет и защитник на мира, номиниран за Нобеловата награда за мир. Роден е във Виетнам, но през 1966 г. е принуден да напусне родината си и дълги години живее в изгнание във Франция, където основава монашеската общност Плъм Вилидж (Сливовото селце). Създател е и на манастирите „Кленова гора“ във Върмонт и „Еленов парк“ в Калифорния.
Тик Нят Хан пътува много из Северна Америка и Европа и учи хората на „изкуството
на съзнателния живот“.
Автор е на много книги, сред които бестселърите „Чудото на осъзнатия живот“, „Мирът е всяка стъпка“, „Гняв“ и „Живият Буда, живият Христос“.

Автор: Тик Нят Хан Брой страници: 232
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9544747589
Дата на издаване: 23.01.2017 ISBN: 9544747589