Шанхайска афера – Ридли Пиърсън

Романът "Шанхайска афера" разказва за приключенията на един обикновен служител в американска строителна компания, който се превръща в един от най-издирваните хора в Китай след убийството на виден правителствен служител.

Лу Хао, счетоводител на огромна американска строителна компания в Китай, става свидетел на убийството на високопоставен правителствен служител. Няколко дни по-късно Хао е отвлечен, а назначеният му от фирмата бодигард също изчезва безследно.
Работодателите на Хао се нуждаят от счетоводните документи на Хао, за да могат да прикрият подкупите, които са раздавали на политици и управници. Джон Нокс и Грейс Чу са наети да спасят заложниците и да проследят парите, изтекли нелегално от компанията. Разследването напредва мъчително бавно, а до екзекуцията остават броени дни. Нокс и Грейс се оказват изправени пред интереси и сили, които далеч надхвърлят очакванията им.
Шанхай крие ревностно тайните си, а всеки, който се опита да се намеси в делата на големите играчи, рискува живота си. Джон Нокс и партньорката му ще трябва да бъдат доста находчиви, ако искат да завършат мисията успешно. Колкото повече разплитат тайните, толкова повече паяжината от лъжи се заплита.

Автор Ридли Пиърсън
Издателство Хермес
ISBN 9789542611301
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 448
Формат 130×200 мм
Език Български