Сборник задачи по математика за 2. клас – Ангелина Манова, Люба Чилингирова

Сборник задачи по математика за 2. клас

Сборникът съдържа задачи, съответстващи на материала по математика за 2. клас, а подреждането им следва структурата на учебника. Задачите са разнообразни и подходящо систематизирани с цел да се формират умения за смятане, като всяко дете има възможност да работи самостоятелно. Някои от тях са предвидени за ученици с повишен интерес към математиката, други – за развиване на творческите им способности. Сборникът може да се използва и за допълнителна работа.

Доц. д-р Ангелина Манова е преподавател по методика на обучението по математика за началните класове в катедра „Предучилищна и начална училищна педагогика” към Педагогическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград. Завършила е ПУ „П. Хилендарски”, специалност „Математика”.
Професионалният ѝ път започва като учител по математика в СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Симитли, след което е завеждащ-отдел „Математика” в ОСМТ, Благоевград, и инспектор начално образование в отдел „Просвета” на ОНС, Благоевград. От 1978 г. досега работи в ЮЗУ „Н. Рилски”.
Била е заместник-декан и декан на Педагогическия факултет, а в периода 1996 – 1999 г. и заместник-ректор по акредитацията. От 2008 г. е директор на Центъра за продължаващо обучение към Педагогическия факултет.
Автор е на повече от 100 публикации, в това число и на учебници и учебни помагала за ученици от 1. до 6. клас.

Автор: Ангелина Манова; Люба Чилингирова Категория: 2-ри клас; Учебни помагала; Математика
Издател: Просвета
Дата на издаване: 01.09.2014 Брой страници: 96
Език: Български Тегло: 0.185 кг.
Баркод: 9789540113845 ISBN: 9789540113845