Самотният пешеходец, твърда корица – Александър Абаджиев

Самотният пешеходец, твърда корица

Второ издание

Изчерпването на първото издание от 2006 година напомня за присъствието му в незабравата на паметта. В интервютата, изказванията, статиите в медии на достъпен език се усеща Учителят, който казваше, че истинското име на историята е човекопознание, тъй като там, където няма човеци, няма и история. Да се пише за Александър Фол е трудно, но за тези, които са имали щастието да се докоснат до него, ще ни разберат, че е и "опасно", тъй като в неподражаемия си аристократичен стил той споделяше: "Щастливо оглушах за академични и медийни умозаключения."

От дистанцията на времето виждаме колко е бил прав в това, което вярваше и ни учеше, че в упованието на интелектуалната енергия се таи безсмъртието. Заслушан в Орфеевата песен и орфическите химни вярваше и живееше с прозрението, че чрез досега с нея, в нея и чрез нея човек може да достигне и да се слее с Целостта, Началото на Началата, Бога…

Решихме се да преиздадем тази книга, водени от увереността, че правим нещо добро.

Проф. Михаил Арнаудов беше казал: "За да полетиш не е нужно да подскочиш. Можеш да стъпиш на раменете на предшествениците си." Всяка нация си има имена, които обича, споменава, учи се от тях. Нарича ги с различни имена: просветители, учени, държавници и т.н., осъзнавайки приноса им за обществото и индивида. Александър Фол безспорно е един от тях и тук се крие "смелостта" ни да преиздадем тази книга.

Автор: Александър Абаджиев Език: Български
Категория: Автобиографии и биографии Тегло: 0.500 кг.
Баркод: 9789546171306
Издател: Гутенберг ISBN: 9789546171306
Брой страници: 440