Ръководство за рециклиране на отпадъци – The Earth Works Group

Ръководство за рециклиране на отпадъци

Въведение

Успехът на книгата "50 изпълними и достъпни за всеки неща, за да се спаси Земята" показа, че хората наистина желаят да направят всичко възможно и което е по силите им, за да защитят Земята.
Този успех ни даде възможност и да разберем какво точно биха искали да направят.. защото получихме океан от писма, откакто книгата беше публикувана.
Какво ни пишат читателите?
В половината от писмата основната тема. която се засяга, е рециклирането; ясно е, че американците са истински заинтересовани то да се превърне в част от техния живот.
Но за да стане това, трябва да се извърви дълъг път; много от въпросите, които се задават в писмата, засягат основни положения в рециклирането, като например: "Мога ли да рециклирам списания?", или "Какво да правя с капачките, когато рециклирам бутилки?" Учудващо е, че хората нямат достъп до подобна информация. Очевидно е, че щом рециклирането би трябвало да стане част от нашето всекидневие, ще ни е необходимо да узнаем повече за това, какво точно и как точно да го правим.
Именно с тази цел подготвихме настоящото "Ръководство за рециклиране". Известно ни е колко е важно, когато се слага начало на нещо ново да се разполага с повече знания; важно е, когато хората се почувстват готови да се ангажират (или да се ангажират повече) с рециклирането, да знаят, че имат подкрепа.
А подготовката и реализацията на книгата "50 изпълними и достъпни за всеки неща…" ни научи, че най-важното, което ние, от "Ъртуъркс Груп", бихме могли да сторим, е да осигурим информация, която да помогне на всеки да осъзнае, че именно с негова помощ нещата могат да се променят, може да се осъществи Голямата промяна.
В нашето общество се е наложило убеждението, че отделният човек е само едно винтче в гигантската световна машина и много малко неща зависят от него. А това просто не е вярно. Когато проумеем тази истина, ние ще успеем да поемем отговорността за нашия живот и за нашия свят… и за нашето бъдеще.
Ние сме на кръстопът. Не можем повече да си позволим да се отнасяме със Земята и нейните природни източници като че ли са вечни. Рециклирането е начин, при това принципно нов, да покажем лоялността си към нашата планета, да й се закълнем във вярност. Като започнем да я спасяваме, част по част… Най-мощната подкрепа за това начинание ще ни даде именно осъзнаването, че всички идваме на този свят с правото и задължението да споделяме и защитаваме нашия общ дом… днес и завинаги.

Автор: The Earth Works Group Език: Български
Категория: Икономика и мениджмънт; Наука и научно-популярна литература Тегло: 0.126 кг.
Баркод: 9544490671
Издател: Стено ISBN: 9544490671
Брой страници: 150