„Резервен“ – принц Хари, херцогът на Съсекс

2.7
(20)

"Резервен" на принц Хари, херцогът на Съсекс

Това беше един от най-изпепеляващите образи на двадесети век: две млади момчета, двама принца, вървящи зад ковчега на майка си, докато светът гледаше с мъка и ужас. Докато принцеса Даяна беше погребана, милиарди се чудеха какво трябва да мислят и чувстват принц Уилям и принц Хари – и как ще протече животът им от този момент нататък.

За Хари това най-накрая е тази история.

Преди да изгуби майка си, дванадесетгодишният принц Хари беше известен като безгрижния, щастливия и късметлийския резерв на по-сериозния наследник. Скръбта промени всичко. Той се бореше в училище, бореше се с гнева, със самотата – и тъй като обвиняваше пресата за смъртта на майка си, той се бореше да приеме живота под светлините на прожекторите.

На двадесет и една години той се присъединява към британската армия. Дисциплината му даде структура и две бойни обиколки го превърнаха в герой у дома. Но скоро той се почувства по-изгубен от всякога, страдащ от посттравматичен стрес и склонен към осакатяващи пристъпи на паника. Преди всичко той не можа да намери истинската любов.

Тогава той срещна Меган. Светът беше пометен от кинематографичната романтика на двойката и се зарадва на приказната им сватба. Но от самото начало Хари и Меган бяха преследвани от пресата, подложени на вълни от обиди, расизъм и лъжи. Гледайки как жена му страда, тяхната безопасност и психическо здраве са изложени на риск, Хари не вижда друг начин да предотврати повторението на трагедията на историята, освен да избяга от родината си. През вековете напускането на кралското семейство беше акт, който малцина се осмеляваха. Последната, която опита, всъщност беше майка му. . . .

За първи път принц Хари разказва собствената си история, описвайки пътуването си със сурова, непоколебима честност. Знаменателна публикация, Spare е пълна с прозрение, откровение, самоанализ и трудно извоювана мъдрост за вечната сила на любовта над скръбта.

  • Издател ‏ : Bantam; 1-во издание (10 януари 2023 г.)
  • Език: английски
  • Твърди корици ‏ : 416 страници
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0857504797
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0857504791
  • Размери: ‎ 16,3 x 3,5 x 24,2 cm

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 2.7 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.