Решени конкурсни задачи по математика за кандидат-студенти – Запрян Запрянов

Решени конкурсни задачи по математика за кандидат-студенти

Сборникът съдържа конкурсните задачи, давани на приемен изпит от 2001 до 2007 г. включително в част от висшите учебни заведения. Авторът предлага и пълни решения на тези задачи, с което ви припомня и помага да усвоите основни методи и техники при решаването на геометрични и алгебрични конкурсни задачи. Сборникът обогатява вашите математически знания и умения и е добър помощник при подготовката ви за явяване на конкурсен изпит. Авторът, проф. Запрян Запрянов, е с дългогодишен опит в областта на математиката и работата с кандидат-студенти.

Научната област, в която работи проф. Запрян Запрянов, д-р на математическите науки, е математическо моделиране в механиката. Той е дългогодишен преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски”.
Автор е на 88 научни статии и монографии и около 30 учебници и учебни помагала за ученици от 5. до 12. клас. Има публикувана монография в издателство „Шпригер” в Германия.
Запрян Запрянов често участва с доклади на Пролетните математически конференции по покана на Съюза на математиците в България.

Автор: Запрян Запрянов Категория: Матури; Кандидат – студенти; Математика
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2008 г. Брой страници: 280
Език: Български Тегло: 0.250 кг.
Баркод: 9789540121390 ISBN: 9789540121390