Реформи и… протести – Петър Иванов

Реформи и… протести

Изобилието на протести у нас е напълно неестествено, потресаващо и абсурдно от всякаква гледна точка.
Броят на протестите срещу замислените или осъществявани реформи у нас въобще не отразява реалната действителност в страната, а е свързан с машинации от политическо, финансово и икономическо естество. Виждаме и геополитически интереси на съседна страна.
Никъде по света няма такъв необозримо голям брой глупави протести на различни хора, които даже в някои случаи не знаят точно за какво протестират по улиците и площадите.
Може да се допусне, че протестирането е особена модификация на Празника, на уличните карнавали, тържества и купони. Протестите изглеждат като безплатно площадно забавление и веселие – бял роял, черешово топче, народни носии, гайди, танци, песни, хетънинг, стриптийз, знамена и др.
Протестите имат и медицинска функция: човек с определени комплекси намира възможности за тяхната компенсация, протестите снижават вътрешното напрежение на протестиращите, тук те отреагират отрицателни емоции, изливат натрупан гняв и др.
Обикновено след протеста тълпите хора изглеждат някак развеселени, умиротворени и успокоени, като че ли са били на успешен сеанс по групова психотерапия.

Автор: Петър Иванов Брой страници: 192
Категория: Публицистика и журналистика Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Ахат Баркод: 9789549664751
Дата на издаване: 30.04.2016 ISBN: 9789549664751