Разправа с поезията – Петя Хайнрих


"Разправа с поезията" е една яростна, но и много лирична книга. За да живееш истински е необходимо не само да имаш сетива, но и да си сензитивен, неформален, реактивен. Да си с широко отворени очи във всички посоки, включително навътре. Към теб самия, където е задължително да си честен. Да задаваш въпроси без да търсиш единствения отговор. Тогава се случва поезията – като извор, като еуфория. С което обаче, би могла да бъде и опасна – и да се превърне в нещо обсебващо, звяр, който те иска само за себе си. Тази книга със стихове е точно това, което търсите, ако, разбира се, обичате поезията и имате смелостта да го отстоявате.

Петя Хайнрих е родена на 4.10.1973 в София. Завършва Английската гимназия и журналистика в Софийския университет. От средата на 90-те живее в Германия.
Сътрудничи на немски и български издания. От 2007 списва личния блог за поезия "мд 02" (mislidumi.de). Нейни стихове са публикувани в "Литературен вестник", сп. "Глоси", в елекронните издания "Литературен клуб", "Пъблик Рипъблик", "Кръстопът" и други. Автор на поетичната книга "01" (2008, АРС – Благоевград). "Разправа с поезията" e третата й книга, изпреварила по стечение на обстоятелствата излизането на бял свят на "02".
Петя Хайнрих живее в Дюселдорф.

Автор Петя Хайнрих
Издателство Пергамент
ISBN 9789543670307
Година на издаване 2010
Корица Мека корица
Страници 48