Разкаянието на Диего – Боряна Дукова

С нюх и умение Боряна Дукова ни предлага още една историческа загадка на бързи обороти.
Асен Блатечки

Боряна Дукова умело вплита исторически факти във впечатляваща криминална мистерия, която те грабва от първата страница и не те разочарова до самия финал.

Загадъчен стар ръкопис, който крие сведения за изчезнало съкровище… Откраднатото съкровище на династията Асеневци. Векове наред по следите му са безмилостни наемници, учени и авантюристи от България и Испания.

Младата и красива преводачка Ирина случайно е въвлечена в тази убийствена гонитба. Тя тръгва сама по кървавите дири на истината и попада в лабиринта на тъмна история. История, белязана от смърт, алчност и лъжи.

Разкаянието на Диего е третият от поредицата исторически криминални романи след Кървава малага и Опасна монета.

Боряна Дукова задълбочено е проучила историческата епоха и дава много интересни хипотези . Събитията в най-новия ѝ роман се развиват в наши дни, но са задействани от реални исторически факти и процеси, развили се през Средновековието и свързани с деспот Хрельо, краткотрайния български владетел Иван Асен ІІІ и испанските наемници – алмогавари – действали и на Балканите през ХІІІ в. Този тип повествования, актуални в последно време, са рядкост в българската литература и тъкмо затова името на Боряна Дукова се откроява още по-ярко.
Проф. дфн Николай Аретов

  • Корица:Мека
  • Брой страници:248
  • Общи:От български автор
  • Баркод:9789543893003
  • ISBN:9789543893003
  • Жанрове:Исторически, Криминални