Раждане. Когато духовното и материалното се слеят – Шари Арисон

Раждане. Когато духовното и материалното се слеят

Докато световната икономика се олюлява на ръба на пропастта, а Земята се е устремила към предстояща екологична катастрофа, Шари Арисон – една от 50-те най-влиятелни и богати жени в света, ни изпраща послание. Тя ръководи Arison Group, чиято дейност се състои в бизнес и благотворителност и включва водещи корпорации като Bank Hapoalim (най-голямата Израелска банка), Shikun & Binui (най-голямата компания в Израел за недвижими имоти и инфраструктура) и Salt Industries – (най-големият производител на сол в Израел). В книгата си Арисон споделя убеждението си, че богатството й е дар, трибуна за изразяване на дълбоките й вярвания за издръжливостта, взаимното уважение и преобразяването на света. Книгата „Раждане“ е призив да създадем нова реалност за нас и за бъдещите поколения. Тя е потвърждение, че притежаваме в себе си силата да превърнем срива в промяна, хаоса в хармония и да трансформираме неуспешните практики в нов начин на живот – модел, който съдържа както душевност, така и материя, за да създадем по-добро и по-светло бъдеще за човечеството.

"Да разкриеш себе си е винаги страшно и трудно, особено когато това означава да разтвориш душата и вътрешния си мир. Винаги съществува страх, че хората няма да те приемат, че ще ти се присмиват и съдят или нещо още по-лошо. Потребността ми да оголя душата си пред света води началото си от стиха от Талмуд, в който се казва: „… за този, който спаси една душа, се смята, че е спасил целия свят.” Изпитвам огромна потребност да помогна на човечеството. Искам да подтикна хората към промяна. Искам да ги отведа по-близо до Бог. Ако моето разкриване постигне това, значи страхът и трудностите са си стрували риска."
Шари Арисон

Шари Арисон е с американо-израелски произход. Занимава се с бизнес и с благотворителна дейност. Списание „Forbes“ многократно я класира като една от най-богатите жени в света и сред 50-те най-влиятелни жени в света за 2008 година. Родена е в Съединените щати през 1957 година. Дъщеря е на Мина Арисон Шапир и покойния американо-израелски бизнесмен Тед Арисон, основател на Carnival Cruise Lines.
Шари Арисон проявява особен интерес към Carnival Corporation и два пъти е била член на борда на директорите. Тя ръководи Arison Group, чиято дейност е свързана с бизнес и благотворителност. Групата включва водещи корпорации, като Bank Hapoalim – най-голямата банка в Израел, Shikun & Binui – една от най-големите компании в Израел за недвижими имоти и инфраструктура и Salt Industries – най-големият производител на сол в Израел. Тя е основател и на Miya – глобална компания за водите.
Благотворителната дейност в Arison Group е дело на Ted Arison Family Foundation, подпомагаща нуждите на обществото и Essence of Life (Същност на живота) – организация, чиято цел е да повиши познанието и да предостави методите за постигане на вътрешен мир както в Израел, така и навсякъде по света.

Автор: Шари Арисон Брой страници: 96
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.100 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542809616
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9789542809616