Разделно хранене в българската кухня. Енциклопедия 700 рецепти – Лиляна КумановаНастоящата книга обхваща както теоретичните постановки на разделното хранене, така и практическото му приложение в българската кухня.
Предназначението на тази книга е:
– да служи като ръководство за практическо прилагане на принципите на разделното хранене, съобразено с българските условия на живот и хранене и да отговори на въпроса: как да приложим разделното хранене в българската кухня.
– да запознае читателите с теоретичните постановки на разделното хранене: основни принципи, класификация на хранителните продукти, таблица за състава на храните и др.
ЗАДАЧИТЕ на тази книга са не толкова да обхване необятния обем на възможните ястия, а чрез нея да се научим да прилагаме разделното хранене при приготвяне на ястията и при съчетаването им на един прием, да планираме дневното си меню, да престанем да ядем безразборно това, което в момента ни е вкусничко.
Преди всеки вид ястия са посочени точки: „Правила за приготвяне" и „Правилно съчетаване" с други храни и ястия.
Тези точки са най-важните — от тях ще разберете как правилно да съчетавате продуктите при приготвяне на избраното от вас ястие и с кои други ястия или храни можете да го съчетаете на едно ядене.
Автор Лиляна Куманова
Издателство Здраве и щастие
ISBN 9789548420624
Година на издаване 2014
Корица мека
Страници 416
Език български