Райският проект. В търсене на Магическия Друг – Джеймс Холис

Достатъчно дръзки ли сме, за да живеем собственото си пътуване?

Книгата представлява есе върху психодинамиката на връзките. Целта ѝ е евристична, да провокира мисълта и отговора, и да послужи като един вид коректив на широкоразпространените фантазии за връзките, с които е пренаситена нашата култура. Тя не е замислена като практически наръчник за това как да поправим една връзка. По-скоро е опит да се предизвика по-дълбок размисъл върху природата на връзката, да се отправи предизвикателство към по-голямата лична отговорност във връзките и да вдъхнови желанието за лично израстване като противодействие на илюзията за спасение чрез другите.

Ако има основна идея, заложена в това есе, това е идеята, че качеството на нашите връзки е директна функция от връзката ни със самите себе си. И тъй като тази връзката действа най-вече на несъзнателно ниво, повечето от драматизма и динамиката на отношенията ни с другите е израз на особеностите на личната ни психика. Най-доброто, което можем да направи, за да подобрим връзките си с другите, е да се отнасяме към себе си по-съзнателно.

Преводът е дело на Гергана Манолова.

♦ ♦ ♦

Джеймс Холис е юнгиански аналитик, преподавател и писател, специализирал в Институт „К. Г. Юнг” в Цюрих, Швейцария. Той е първият председател на обучителната програма на Института „К. Г. Юнг” във Филаделфия, САЩ, бивш изпълнителен директор на Юнгиански образователен център в Хюстън, Тексас, изпълнителен директор на Вашингтонското юнгианско общество. Автор на 14 книги и повече от 50 статии. Книгите му са преведени на 18 езика.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:226
  • Баркод:9789548311656
  • ISBN:9789548311656
  • Жанрове:Психология
  • Тегло:1 kg