Rainbow Magic: Изи, Индиговата фея – Дейзи МедоузКнигите от поредица Rainbow Magic представят необичайните вълшебни приключения на две момиченца – Кърсти и Рейчъл – и срещите им с различни създания от Страната на феите. Те са написани от колектив под псевдонима Дейзи Медоуз и са илюстрирани от Джорджи Рипър.

Нещастието в Страната на феите започва със злата магия на Мразовития Джак. Феите са забравили да го поканят на традиционния си Летен бал. Сърдитият Джак отпраща феите на дъгата в човешкия свят, като така лишава страната им от цветове. Седемте сестри са пръснати в седем посоки. За да се съберат отново, се нуждаят от помощта на деца, които да вярват в тях. Момиченцата Кърсти и Рейчъл случайно откриват Руби, Червената фея и така започва търсенето и на останалите. Всяка от първите седем книжки разказва за намирането на една от седемте феи на дъгата, която отговаря за един от седемте цвята.

Най-неочаквано Рейчъл и Кърсти се озовават в изкусителната Страна на сладкишите и тъкмо там откриват палавата Изи, Индиговата фея, която отново се е забъркала в нещо.
Автор Дейзи Медоуз
Издателство Егмонт България
ISBN 9789542702160
Година на издаване 2008
Страници 80