Пулсът на Слънцето – Боб Бърман

0
(0)

Книгатa „Пулсът на Слънцето” е предназначена за всеки, който иска да опознае света и мистериите отвъд него. Написана е в прекрасен стил, с чаровен хумор и увлекателно остроумие. Авторът Боб Бърман този път е насочил вниманието ни към ядрения реактор, който е породил и който поддържа живота на нашата планета – Слънцето!

Туптящото сърце на Слънцето е пулсът на живота на Земята. От древните, белязали пътя му при Стоунхендж, до съвременните учени, разкрили реакцията на ядрен синтез, превръщаща масата в енергия, човечеството винаги се е стремяло да разкрива загадките на най-близката ни звезда. В тази вдъхновяваща биография на Слънцето известният астрофизик покрива цялата палитра на огненото кълбо в небето – от звездното му раждане до бъдещата му зрелищна смърт, наблягайки на чудното и увлекателното, както и на покъртителните саможертви, смехотворни грешки, егоистични битки и блестящи идеи на хората, опитали се да проумеят неговата неукротима сила.

"Пулсът на Слънцето" блести и подскача от радостта и възторга на науката в най-прекрасния й вид. Боб Бърман, който е автор и на "Непознатата вселена", обяснява неща, за които винаги сме се чудили, без да накърнява възхитата, с която съзерцаваме звездите.

Автор Боб Бърман
Издателство Изток-Запад
ISBN 978-619-142-066-4
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 320
Формат 140X210 мм
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.