Пътят на срещата – Хорхе Букай

Пътят на срещата

"Пътят на срещата" на Хорхе Букай, от поредицата "Пътни карти" /Hojas de Ruta.

Букай ни повежда по път, който е едновременно страшен и прекрасен, опасен и примамлив, стръмен и възвисяващ – пътя на срещата с другия. Авторът разбива на пух и прах дълбоко вкоренени схващания за любовта и секса; изследва отношенията в семейството и акцентува върху връзката с другия, влюбването и брака. И така неусетно, докато ни разсмива и ни кара да размишляваме, Букай ни показва пътя на истинската среща.

„ Когато говоря за „любов“, нямам предвид влюбването. Не говоря за емоции, които съществуват само в книгите. Не говоря за наслади, запазени за малцина избрани. Говоря за простички и истински чувства. А какво точно изразяваме с думите: Обичам те?… Мисля, че казваме: Твоето щастие ме интересува.” – Хорхе Букай

Роден е на 1 януари 1949 година в Аржентина. Едва тринадесет годишен, той започва да работи. Минава през най-различни професии – от търговец до шофьор на такси, но в крайна сметка става прочут автор, лекар, терапевт и преподавател. През 1973г. той успешно се дипломира като лекар към Медицинския университет в Буенос Айрес и специализира психиатрия. След това специализира гещалт-психотерапия в Аржентина, Чили и САЩ. След повече от 30 г. работа като психиатър и психотерапевт, той определя себе си като “професионален утешител”, а своите книги като “терапевтични инструменти”.

Днес Хорхе Букай разпределя времето си между родината – Аржентина и Испания, където живее. Писателят е смятан за звезда на аржентинската съвременна литература. Неговите 12 романа са преведени на 18 езика, имат общ тираж над 2 милиона копия и са бестселъри в повече от 10 държави. Макар самият той да твърди, че не е писател в литературния смисъл на думата, през 2006 г. книгата му “Кандидатът” печели авторитетната испанска награда на град Торевиеха за най-добър роман на испански език. Произведенията на Хорхе Букай притежават очарователен сюжет, хумор и мъдрост. Това не са просто книги с практически съвети, а по-скоро истински романи, в които повествованието се преплита с приказки, истории и притчи. Творбите му вдъхват вяра в бъдещето, насърчават ни и ни помагат да живеем, да обичаме, да се разбираме.

Неговите публикувани творби са: Писма до Клаудия, Разказвай с мен, Приказки за размисъл, От самоуважението до егоизма, Да се обичаме с отворени очи, Нека ти разкажа, Всичко /не/ е свършено, Играта на Приказките, Разчитай на мен, Митът за Богинята на Съдбата, Кандидатът, Двадесет крачки напред, Трите въпроса.

Пет книги оформят цикъла му „Hojas de Ruta“ („Пътни карти“):

„El camino de la Auto-dependencia“ (2002), Пътят на самозависимостта“,2013

"El camino del Encuentro“ (2006), Пътят на срещата, 2014

„El camino de las Lágrimas“ (2006), Пътят на сълзите, 2012

„El camino de la Felicidad“ (2002), Пътят на щастието, 2012

„El camino de la Espiritualidad: Llegar a la Cima y Seguir Subiendo , Пътят на одухотворяването, 2011.

Автор: Хорхе Букай Брой страници: 336
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Хермес Баркод: 9789542613992
Дата на издаване: 28.11.2014 ISBN: 9789542613992