Пътят на ослепените – Красен Камбуров

0
(0)

Романът "Пътят на ослепените. Покаяние за Беласица" от Красен Камбуров е наситен със смели сюжетни находки, с удивителни битови и моралистични детайли от епохата и ни води към читатели, които са далеч от масовата безвкусица. Може би засега трудно ще ги намери, но този роман ще надживее злокачествената за истинската българска литература пазарно-сергийна ситуация.

В романа си "Пътят на ослепените" Красен Камбуров разказва за трагичните събития след загубената битка при планината Беласица на 29 юли 1014 г., където Самуиловите войници са пленени и ослепени от византийския император Василий Втори, наречен заради страшните си деяния Българоубиец. Всичко това остава дълбока следа в българската история и съзнание.
В коментарите си Красен Камбуров преминава през историята ни, разкривайки съдбата на българския народ. Книгата е разделена в две части: първата включва свитъци от Тома Езерни, а втората преписки от ХХІ век като коментар към свитъците. Интересно за книгата е, че на корицата стои името на Тома Езерни, който е представен като съавтор.
„Романът е наситен със смели сюжетни находки, с удивителни битови и моралистични детайли на епохата и ни води към читатели, които са далеч от масовата безвкусица. Може би засега трудно ще ги намери, но този роман ще надживее злокачествената за истинската българска литература пазарно-сергийна ситуация.” – пише Никола Инджов за новата книга на Красен Камбуров.

Автор Красен Камбуров
Издателство Захарий Стоянов
ISBN 9789540906751
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 294
Формат 14×21
Език български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.