Пътят на кралете – комплект 2 тома: кн.1 Летописите на Светлината на Бурята – Брандън Сандерсън

Пътят на кралете – комплект 2 тома: кн.1 Летописите на Светлината на Бурята

Приветстваният за завършването на сагата на Робърт Джордан "Колелото на времето" Брандън Сандерсън сега започва свой собствен голям цикъл, който е също толкова амбициозен и увлекателен като проект. Плод на повече от десет години планиране, писане и сътворяване на един нов свят, романът "Пътят на кралете" е само първото действие от "Летописите на Светлината на Бурята" – един бъдещ дързък шедьовър.

..Рошар е свят на скали и бурни, които с невероятно мощ помитат каменистата земя, оформяйки среда и цивилизация. Изминали са столетия от падането на десетте свещени ордена, наречени Сияйните рицари, но са останали техните тайнствени Вълшебни мечове и Вълшебни брони, които превръщат обикновените хора в почти непобедими бойци. За тях се водят и се печелят войни, а някои са готови да се разделят с цяло кралство, за да ги притежават…

Брандън Сандерсън е американски автор на фентъзи. Роден 19 декември 1975 г. в САЩ. Защитил е магистърска степен в Младежки университет "Бригам" по творческо писане. След смъртта на Робърт Джордан, Брандън Сандерсън е избран от Хариет МакДугъл (съпруга на Робърт Джордан) да довърши последната книга от поредицата „Колелото на Времето“. Хариет е била много впечатлена от трилогията написана от Брандън, "Мистборн". На 30 март 2009 г. е обявено, че „Спомен за Светлина“, последната книга от поредицата „Колелото на Времето“, ще бъде разделена на три части. Първата книга ще бъде издадена 2009 г., а останалите два тома 2010 г. и 2011 г., като последната книга ще се нарича „Спомен за Светлина“ по волята на покойния Робърт Джордан.

Поредица „Mistborn” включва книгите: Последната империя, Кладенецът на възнесението, Героят на времето, Сплавта на закона.

Поредица „Колелото на времето”: Буря се надига, Среднощни кули, Спомен за Светлина.

Поредица ”Stormlight Archive”: Пътят на кралете, Сияйни слова.

Автор: Брандън Сандерсън Брой страници: 1022
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 1.000 кг.
Издател: Artline Studios Баркод: 9789542908340
Дата на издаване: 02.07.2012 ISBN: 9789542908340