Пътят към успеха – Наполеон Хил

Пътят към успеха

Успехът не е в късмета, казва Наполеон Хил, нито в „благосклонната съдба“, нито в мистичната алхимия на нещо извън нас, което ни „се случва“.

Успехът е в ума – макар че това класическо твърдение има хилядолетна давност, именно Наполеон Хил го структурира и подрежда, превръщайки го в разбираема техника, нещо като „учебно пособие“ за благоденствие, като ментална „сутрешна гимнастика“.

Прости, работещи и ефективни правила, основани на доброто познаване на природата на човешкия ум, на контрола и овладяването му – това е формулата за житейски успех, към който всеки се стреми.

Звучи просто и наистина е просто – в това е изумителната, почти гениална сила на идеите му, вече почти столетие издавани, четени, преподавани, включвани в практиката на хиляди и хиляди хора и довели ги до забележителни успехи!

Следването на пътните знаци към успеха (Наполеон Хил ги нарича „билбордове“) може да се превърне в приятна поредица от самоексперименти: ако включите в ежедневието си една след друга неговите препоръки, сами ще се изненадате от резултатите. Тези „билбордове“ са нещо като компютърна програма, която вграждате в ума си. Просто трябва да натиснете няколко „клавиша“!..

Наполеон Хил публикува първата си интерпретация на философията на успеха през 1928 година. Междувременно работи като редактор, издател и президентски съветник. След 1952 г. сам разпространява своята философия на успеха. Оглавява фондация, носеща неговото име, и образователна организация с идеална цел, пропагандираща идеите му. През 1963 г. Наполеон Хил създава Академията за личен успех, а на осемдесетгодишна възраст започва да провежда присъствени и задочни курсове. Един от най-плодовитите писатели в сферата на мотивационната литература, Наполеон Хил е автор на книги, продаващи се в огромни тиражи по целия свят. ИК „Кибеа“ е издала в превод на български език следните негови заглавия: Мисли и забогатявай, Вълшебните семена на успеха, Витамини на успеха за позитивен ум, Магическа стълба към успеха, Изкуството на продажбите.

Автор: Наполеон Хил Брой страници: 240
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9544747114
Дата на издаване: 29.02.2016 ISBN: 9544747114