Пътят към просветлението – Далай Лама

Пътят към просветлението

Негово светейшество Далай Лама, Тензин Гяцо, е роден през 1935 г. в селско семейство в североизточен Тибет.На двегодишна възраст той е разпознат като превъплъщение на предшественика си, Тринадесетия Далай Лама. Най-известният будистки лидер пътува из целия свят и навсякъде красноречиво и убедително говори в името на религиозната търпимост, добрината, състраданието, уважението към околната среда и преди всичко, световния мир. Живее в Дхарамсала, Индия.

Джефри Хопкинс вече десет години е преводач и интерпретатор на Далай Лама. Будистки учен и автор на повече от четиридесет книги и преводи, той е почетен професор по тибетология и будизъм в Университета на Вирджиния.

––––––

В книгата си „Пътят към просветлението“ Негово светейшество Далай Лама прави задълбочено изследване на основите на будизма, предоставяйки на читателите достъпен и практически подход към вековните въпроси: Как да се освободим от страданието? Как да постигнем трайно щастие и покой?

Позовавайки се на традиционните будистки медитативни практики и на примери от днешния изпълнен с проблеми свят, той ни предлага упражнения стъпка по стъпка, които да подпомогнат духовното ни развитие, както и показатели, бележещи напредъка ни. Следвайки духовните практики, очертани в книгата, можем да се научим как да заменим негативните чувства с положителни нагласи и да поемем по пътя, водещ към по-извисено състояние – и вътре в себе си, и в големия свят.

Изпъстрена с примери от личния живот и преживяванията на Далай Лама – посветил се на учението мислител, политически лидер и носител на Нобелова награда за мир – книгата „Как да постигнем просветление“ дава на читателя цялата мъдрост, подкрепа, наставления и вдъхновение, които са му необходими, за да постигне пълноценен духовен живот.

Това е забележителна и вдъхновяваща книга, която ще бъде приятно четиво за хора от всякакви вероизповедания. Независимо от своето ниво на духовното развитие, читателите ще бъдат запленени от изпълнените с любов и прямота думи на Далай Лама.

Автор: Далай Лама Брой страници: 296
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9544745967
Дата на издаване: 2013 г. ISBN: 9544745967