Птича песен – Себастиан Фолкс

Птича песен

Роман с поразителен емоционален заряд, "Птича песен" е разказ за любовта, смъртта, секса и оцеляването.

Младият англичанин Стивън Рейсфорд пристига в Амиен в северна Франция през 1910 г. и отсяда в заможното семейство Азер, където се влюбва в нещастно омъжената Изабел. Но връзката на двамата е обречена, светът е на прага на война и Стивън заминава като доброволец на Западния фронт. С любовта си към Изабел, запечатана дълбоко в сърцето му, той попада в тъмния сюрреалистичен свят на окопите и Ничията земя, и преминава през ужасите на един невиждан световен сблъсък, от който нито той, нито читателят на тази книга ще излязат непроменени.
Себастиан Фолкс създава художествен свят, който е трагичен като "Сбогом на оръжията" и чувствен като "Английският пациент". Сътворен от руините на войната и неразрушимостта на любовта, "Птича песен" е един от любимите съвременни английски романи, който е спечелил възхищението на милиони читатели по света.

"Птича песен" е на 13-о място в "Big Read" на BBC за най-обичаните 100 романа в английската литература, а през 2005 г. е включен в класацията на "Обзървър" за най-значимите британски романи през последните 25 години.

"Хипнотична история за любовта и войната."
Сънди Експрес

"Амбициозна, необикновена, затрогваща, отнемаща съня книга. "Птича песен" не е съвършен роман, а просто велик роман."
Нюйоркър

Автор: Себастиан Фолкс Брой страници: 464
Категория: Художествена литература; Романтични романи Език: Български
Тегло: 0.520 кг.
Издател: Пергамент Прес Баркод: 9789546410269
Дата на издаване: 2014 г. ISBN: 9789546410269