Пътеводител в алтернативната медицина за лекари – Мел Боринс

„Пътеводител в алтернативната медицина за лекари“ от д-р Мел Боринс е книга, която представя най-често срещаните терапевтични методи в областта на алтернативната медицина, на основа на последните научни изследвания и открития.

Д-р Мел Боринс е общопрактикуващ лекар с частна практика, който вече повече от двадесет години обучава свои колеги в областта на допълващата и алтернативната медицина, психологичната помощ и психотерапията, овладяването на стреса и комуникацията.

В книгата си „Пътеводител в алтернативната медицина за лекари“ авторът образова както лекари, така и пациенти за това кои лечения в сферата на алтернативната медицина работят, кои не работя и защо. Книгата помага за по-доброто приложение на алтернативните медицински похвати, с полезна информация и конкретни указания.

Американската асоциация за холистична медицина утвърждава основни принципи, които вдъхновяват и ръководят практикуващите лекари, като в същото време им напомнят за основните ценности на истинските лечители.

Използвайте разнообразие от безопасни и ефективни възможности за диагностика и лечение, включително съвети за промяна в начина на живот и грижи за себе си, допълващи подходи и конвенционални медикаменти и хирургия.

По-добре е да търсите основните причини за болестта, отколкото да лекувате само симптомите. Важно е да определите какъв е човекът с болестта, а не само каква е болестта на човека. Превенцията обикновено излиза по-евтино.

Болестта е проявление на дисфункция на човека като цяло, а не изолирано събитие. Определящо за изхода от лечението е качеството на връзката между лекаря и пациента, при която се насърчава независимостта на пациента. Идеалната връзка между лекаря и пациента взема под внимание потребностите, желанията, съзнанието и прозренията както на лекаря, така и на пациента.

Личният пример на лекарите упражнява голямо влияние върху пациентите. Болестта, болката и процесът на умиране могат да са възможности за пациентите и лекарите да продължат да се учат. Насърчавайте хората да използват лечебната сила на любовта, надеждата, хумора и ентусиазма и да се освобождават от токсичните последици от враждебността, срама, алчността, потиснатостта, продължителния страх, гняв и мъка.

Най-силното лекарство е безусловната любов. Лекарите трябва да се стремят към нагласа на безусловна любов към пациентите си, към себе си и колегите си. Оптималното здраве е нещо много повече от липсата на болести. То е съзнателно следване на най-висшите ценности на физическите, външните, психичните, емоционалните, духовните и социалните аспекти на човешкия опит.

 • Корица:Мека
 • Брой страници:328
 • Общи:Преводна литература
 • Година:2016
 • Вид:Справочник
 • Език:Български
 • Баркод:9789544747411
 • ISBN:9789544747411
 • Жанрове:Алтернативна медицина, Медицина, Природно лечение, билки
 • Размер на продукта:165/235
 • Тегло:1 kg