Пътеводител 2020 – Мила МиневаПознавате ли хора, които отказват да гледат телевизия? Чували ли сте за щастливи сервитьори? Има ли в приятелския ви кръг неженени с деца?
Споделяте ли наблюдението, че вегетарианците стават все повече, както и жените в полицията и в корпоративния свят? Най-вероятно сте чували за нет маниаците и приемате, че има избиратели, които всеки път гласуват различно…
Пътеводител 2020 вярва, че всички ние сме необикновени хора. Той се опита да открие малките групи, формирани около индивидуалния избор и интересите на необикновените хора. Потърси микрологиката, разумните модели, които определят поведението и позицията на хората днес.
Пътеводител 2020 е съвместен проект на Центъра за либерални стратегии, вестник "Капитал" и институт "Отворено общество". Книгата поглежда под лупа новите феномени, вкусове, потребности и нагласи, които имат потенциала да променят българското общество. Пътеводител 2020 е нещо като карта, с която да се ориентираме в социалния пейзаж на собственото си бъдеще.
Или разказ за малки групи, в които да се разпознаем.
Автор Мила Минева
Издателство Икономедия
ISBN 9789543850112
Година на издаване 2008
Корица Мека
Страници 168
Формат 14.50×21.00