Психически вируси – Ричард Броуди

Психически вируси

Новата наука за мемите и как да я използваме.

Предупреждение: Тази книга съдържа жив психически вирус. Не четете по-нататък, ако не желаете да се заразите. Инфекцията може неусетно, а и не толкова неусетно, да повлияе върху начина ви на мислене… или дори да преобърне изцяло сегашните ви възгледи за света.

Всички сме заразени. Всички имаме свои вкусове, желания, стил на работа и живот, които не са изцяло наши. Това са психическите вируси: това са мемите. И всички ги носим. Всички ги предаваме на другите.
Но силата на психическите вируси може да бъде манипулирана чрез една друга сила: медиите. Рекламните компании, правителствата, големите корпорации много добре знаят как една идея може да бъде пусната на свобода и да зарази всички.
Тази книга съдържа познанието, необходимо за да промените фундаментално всяка част от личността и живота си, като просто осъзнаете съществуването на психически вируси.
С кои от тях предпочитате да се заразите?

Ричард Броуди е един от световните авторитети по математика – науката за самовъзпроизвеждащите се аспекти на културата. Създател на Microsoft Word и личен технически асистент на Бил Гейтс, той е също така професионален играч на покер и запален ентусиаст на интернет.

Автор: Ричард Броуди Език: Български
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Тегло: 0.341 кг.
Баркод: 9789548208680
Издател: Екслибрис ISBN: 9789548208680
Брой страници: 312