Първият ден на света. Империята I – -20%

0
(0)

Историята на османците никога не е разказвана така, както авторът Беязът Акман ни я поднася. Империята, която описва след петгодишно проучване, е разкрита в блестящия епос Първият ден на света.

През XV век един млад, деветнайсетгодишен султан е на път да промени съдбата на цял свят…

Отвлеченият от Константинопол Александър е принуден да се раздели с детската си любов, за да може да оцелее. Откривайки жадуваната справедливост в чужди земи и не забравяйки първата си любов на еничар, той си обещава да се върне при любимата и по родните места. В същото време и по същите места пътуващият италианец Алберти Балби се влюбва в мюсюлманката Нилюфер, която преписва и размножава древни ръкописи. Самият той си води дневник, в който описва тяхната невъзможна любов. Постепенно тези записки се превръщат в едно от най-ценните свидетелства за епохата. А съдбите не само на Александър и Алберти, но и на целия свят ще се променят, защото по това време един 19-годишен султан – Мехмед ІІ, се подготвя да превземе Константинопол.

Книгата "Първият ден на света – книга 1: Империята" е роман за битките между рицари и еничари, диалозите между венецианските стенописци и художниците, за приливите и отливите в културите и сърцата. История, която описва войната и любовта в една империя, чиято липса се усеща дълго време, защото империята започва с Първият ден на света…

Автор Беязът Акман
Издателство СИЕЛА
ISBN 9789542811541
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 400
Формат 140X210 мм
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.