Произходът на лирата – Уил Бъкингам

Произходът на лирата

"„Майсторски написана поетична приказка…“
Букселър

В началото на XIX век населението в българското родопско село Гела, родно място на легендарния Орфей, страда под зловещото османско робство. Когато турците отвличат годеницата му точно преди тяхната сватба, Иван Гелски поема към планината и се присъединява към четата на Богдан войвода, за да търси отмъщение. Но случайната среща с пътуващ китарист и последвалото кръвопролитие го изпращат на вълнуващо пътешествие през света на музиката, славата, мъченичеството и раждането на една легенда. В това забележително преоткриване на мита за Орфей Уил Бъкингам се потапя в музикалното богатство и фолклора на България, за да създаде една притча за историята, свeтостта и силата на митовете…
* * *
„Сполучлива комбинация от история и митология… поетична и чудесно написана книга.“
„Букселър“

„Въздействащ литературен роман.“
„Съндей Телеграф“

„Тази книга е забележителна с това, че притежава всички важни характеристики на доброто четиво: оригинален и увлекателен сюжет, чудесна идея и красив стил.“
Луи дьо Берниер

Уил Бъкингам е роден през 1971 г. в Норич, Англия. Той е романист, философ и преподавател в Лестър, Англия. Пише книги в областта на художествената литература, философски книги, както и такива за деца. Води курсове по творческо писане в училището по хуманитарни науки към университета „De Montfort“.
Последните му книги са: детската „The Snorgh and the Sailor“, романът „Произходът на лирата“, книга за самопомощ, която се казва „Introducing Happiness“, и монография, посветена на философа Еманюел Левинас. В момента подготвя книга – „A Book of Changes“ – посветена на 64-те хексаграми от Идзин, както и поредица книги за деца.
„Sunday Times“ поставя блога му www.thinkbuddha.org, където са публикувани над 300 статии, в топ 100 на блоговете за 2009 г. "

Автор: Уил Бъкингам Брой страници: 248
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.260 кг.
Издател: Ентусиаст Баркод: 9786191641055
Дата на издаване: 01.04.2014 ISBN: 9786191641055