Професионални тестове за личностно оценяване – Марк Паркинсън

Професионални тестове за личностно оценяване

Всички сме очаровани от личността си и от мнението на другите. Работодателите трябва да знаят какви сме и как ще се впишем в нова роля или нова позиция. Всъщност, ако кандидатствате за работа в средна или голяма организация, има голяма вероятност да се наложи да попълвате психологически тест.

Личностните тестове обичайно се използват за оценка на кандидатите за работа и играят важна роля в развитието и обучението. Във всекидневието те ни помагат да правим избори, свързани с професионалната кариера, и да разбираме защо реагираме на другите хора и на различните ситуации по определен начин.

Ако искате да изследвате личността си и да се подготвите за попълването на личностни тестове, този практически наръчник ще ви помогне, като ви обясни:

* що е “личност” и как се измерва;
* защо се използват личностни тестове;
* защо различните работни позиции и длъжности изискват различна личност;
* какво правят работодателите с резултатите от тестовете;
* как да анализирате личността си и да промените поведението си;
* как изглеждат най-добрите тестове и какво измерват.

“Професионални тестове за личностно оценяване” ще ви даде най-добрата възможност да получите работата, която искате, и ще ви запознае с някои от триковете в психологическия занаят. Включен е и пълен въпросник, с който да “тренирате” и да получите полезна оценка на личността си, както и извадки от истински личностни доклади.

Д-р Марк Паркинсън е водещ бизнес психолог и съавтор на редица популярни психометрични тестове. Той е консултирал редица големи британски компании и пише редовно по психологически проблеми. Автор е на “Да улесним интервютата” (Interviews Made Easy) и “Как да овладеете психометричните тестове” (How to Master Psychometric Tests).

Автор: Марк Паркинсън Брой страници: 176
Категория: Икономика и мениджмънт Език: Български
Тегло: 0.200 кг.
Издател: Локус Пъблишинг Баркод: 9789547831186
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789547831186