Проект щастие – Гретхен Рубин

Проект щастие

Книги за щастието има много. Четем ги, размишляваме върху тях, понякога дори стигаме до гениални прозрения. И после какво правим с наученото? Най-често нищо!
Как да преодолеем инерцията на бездействието и наистина да направим живота си по-щастлив и смислен?…

Авторката на тази книга предлага прост, но ефективен начин да променим живота си, без всъщност да го променяме. Целта на нейния проект Щастие е всеки месец, в рамките на една година, да работи върху определена област от своя живот: взаимоотношения, работа, майчинство, забавления, пари, духовни интереси…
Като практичен и рационален човек, Гретхен Рубин си набелязва задачи за месеца, следи за изпълнението им и накрая прави равносметка на постигнатите резултати. С много чувство за хумор, искреност и самоирония тя описва докъде са я довели експериментите й. Комични и затрогващи, описаните случки ни показват как понякога една малка промяна може да доведе до неочаквано добри резултати.

Остроумна и забавна, подплатена с прозренията на психолози, писатели, поети и философи, книгата на Гретхен Рубин е четиво, към което ще се връщате отново и отново, докато чертаете собствения си проект за щастие.

Автор: Гретхен Рубин Брой страници: 368
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.355 кг.
Издател: Хермес Баркод: 9789542609391
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789542609391