Пробуждането (Най-тъмните сили 2) – Кели Армстронг

В "Пробуждането" – книга втора от трилогията "Най-тъмните сили", приключенията на Клоуи Сондърс продължават. Оказва се, че Клоуи е плод на научен експеримент – тя не само вижда призраци, но и умее да пробужда мъртвите. Животът ѝ обаче е застрашен и то точно от онези, които са я използвали за опитите си. Заедно с тримата си приятели, които също са надарени със свръхестествени способности, Клоуи ще трябва да намери някой, който да ѝ помогне да си спаси живота и да си върне свободата.
За автора

Кели Армстронг е родена през 1968 г. и живее в Канада, заобиколена от съпруг, три деца и внушителна менажерия. Учила е психология, занимавала се е с компютърно програмиране, посещавала е семинари по творческо писане. Творчеството ѝ се отличава със стилистично многообразие, непринуден разказвачески подход, пъстър арсенал от герои и ловко преплитане на действителност и имагинерност. Сега създава бестселъри и взривява листите на Ню Йорк Таймс както с трилъри, чийто главен герой е Свръхестественото, така и с ърбън фентъзи истории за тинейджъри. В актива си има 20 романа, които я нареждат сред най-успешните автори на криминални и хорър творби в света като Шарлейн Харис, Лоръл К. Хамилтън и Ким Харисън.

"Когато вратата на килията ми изщрака и се отвори, първата мисъл, която прониза упоения ми мозък, беше, че Лиз е променила решението си и се е върнала. Но нима духовете отварят врати? Да, понякога ме молеха да отворя някоя, за да говоря със зомбито на мъртвец, притежавал свръхестествени способности и станал жертва на лудия учен, но те самите нямаха нужда да отварят врати.

В Лайл Хаус не бях единствената със свръхестествени способности. Саймън можеше да прави магии. Рей изгаряше хората с голи ръце. Дерек притежаваше нечовешки сили и свръхразвити сетива и очевидно, много скоро щеше да може да се превръща във вълк. Тори… е, не бях сигурна каква точно бе Тори – може би едно объркано дете, чиято майка, член на управата, я бе настанила в Лайл Хаус."
Из "Пробуждането"

  • Корица:Мека
  • Брой страници:272
  • Баркод:9789545299780
  • ISBN:9789545299780
  • Жанрове:Фентъзи
  • Тегло:1 kg