Проблемът парно: Произвол, измами и беззаконие – Ангел Марков

Проблемът парно: Произвол, измами и беззаконие

Парното е съпътствано от проблеми от създаването му и до днес. Поради прякото влияние на монополиста над управляващите, проблемът непрекъснато е усложняван от неправилната политика, целяща единствено укриване на причините.
В резултат на тази политика правилата за управлението на парното и уреждането на взаимоотношенията между страните бяха премахнати и се подмениха философският, икономическият и правният смисъл на услугата топлоснабдяване.
Премахването на правилата и подмяната на смисъла, създадоха условия монополистът да произвежда задължения за гражданите, вместо вземания за себе си.
В резултат на това днес топлоснабдяването е превърнато в насилствен технологичен процес; Топлофикация от производител и доставчик на услуги се превърна в пълноценно функционираща фабрика за принудително производство на длъжници; гражданите с тръба в жилището си са превърнати в заложници на Топлофикация, които са принудени от закона да оспорват формираните им задължения, вместо монополистът да доказва вземанията си.

Автор: Ангел Марков Брой страници: 228
Категория: Икономика и мениджмънт Език: Български
Тегло: 0.213 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542805571
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9789542805571