Призракът на Рембранд – Пол Кристофър

0
(0)

Призракът на Рембранд

Изгубен шедьовър крие следа към несметно съкровище..
Младата археоложка Фин Райън се отегчава като служител в лондонска аукционна къща, когато късметът й се усмихва в лицето на неочаквано наследство, завещано й от човек, когото не познава. Заедно с другия наследник според завещанието – красив благородник на име Били Пилгрим – тя влиза във владение на къща в Амстердам, товарен кораб в крайбрежните води на Борнео и един на пръв поглед фалшив Рембранд. Но зад фалшивото платно се крие истински портрет на холандския майстор, който на свой ред крие следа към една стара мистерия. Фин и Били не са единствените, които знаят какво е заложено на карта… и какво чака на дъното на Южния Пасифик. Преследвани от безмилостни съперници, Фин и Били поемат по следите на забравено съкровище, което може да промени живота им завинаги… или да му сложи преждевременно край…
поредица „Фин Райън“: 1. Бележникът на Микеланджело, Michelangelo’s Notebook (2005) 2. Евангелието на Луцифер, The Lucifer Gospel (2006) 3. Призракът на Рембранд, Rembrandt’s Ghost (2007) 4. Златото на Кортес, The Aztec Heresy (2008)

Кристофър Хайд е канадски писател на бестселъри в жанра политически и исторически трилър, научна фантастика и хорър. Пише и под псевдонимите Пол Кристофър, А. Дж. Холт и съвместния псевдоним с брат си – Николас Чейс. Кристофър Хайд е роден на 26 май 1949 г. в Отава, Канада. Работил е като анализатор на пазара, редактор, телевизионен журналист, занимаващ се с въпроси, свързани с модерните технологии, изследване и защита на околната среда. От 1975 г. Кристофър Хайд се посвещава на писателската си кариера. Първият му политически трилър „The Wave“ (Вълната) на тема тероризъм е публикуван през 1979 г. и става бестселър. През 2005 г. е издаден първият му исторически трилър „Бележникът на Микеланджело“ от поредицата „Фин Райън“ под псевдонима Пол Кристофър. Той става международен бестселър и прави писателя световно известен.

Автор: Пол Кристофър Брой страници: 256
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.275 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546550231
Дата на издаване: 25.05.2009 ISBN: 9546550231

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.