Приведете в действие интелигентността си – Бизнес / Класика и стил Бил Лукас

Второ издание.

Всички сме способни да успеем, но повечето от нас използват много малка част от интелекта си, а следователно и от способностите си. Повечето от нас не разбират централната роля на интелекта като средство за по-ефективно изпълнение: ние просто не сме научени как да учим и как да прилагаме наученото.

В днешния бързо движещ се свят учението е станало ключ към конкурентното предимство. „Приведете в действие интелигентността си“ ще революционизира разбирането ни за начина, по който нашият мозък е „хардуерно” кодиран да учи, и практическите стъпки, които можем да предприемем, за да се подготвим да участваме в процеса на учене.

Всеки може да учи по-бързо, да работи по-умно и да осъществява по-пълно потенциала си. Авторът на „Приведете в действие интелигентността си“ се опитва да преработи научните познания за функционирането на мозъка в полезни прозрения за прилагането им на работното място. Тази книга ще ви помогне да разберете как можете да прилагате трите важни етапа, на които са посветени трите части на книгата. Не е нужно да сте невролог или любител на бизнес литература, за да разберете и приложите идеите, развити от автора.

Книгата е написана за заетите бизнесмени и е практически наръчник за начина, по който функционира нашият разум. Прилагането на практика на някои от предложенията на автора ще ви помогне да реализирате потенциала си и да постигнете личните успехи, които заслужавате.

♦ ♦ ♦

Проф. Бил Лукас е лектор по темите на мотивацията, автор на книги и статии и специалист в областта на стратегията на ученето. Той успешно съчетава много портфолио роли – например съдиректор на новия Centre for Real-World Learning при University of Winchester, член на The English Project, председател на Talent Foundation, директор на Live Group, патрон на Pegasus Theater в Оксфорд.

Има дълга история и много голям принос в иновациите в ученето. Откакто е главен изпълнителен директор на The Compaigh for Learning, той е автор на практиките за учене през работния ден и семейно учене през почивните дни. От 2000 г. е поканен да оглави творческия екип на националната стратегия на Великобритания по проблемите на ученето.

Бил Лукас е съветник на много организации, включително на правителството на Обединеното кралство, Microsoft, Lioyds TSB, National Grid, JCB, National College for School Leadership, много университети и болници.

Автор е на публикациите New kinds of smart: how the science of learnable intelligence is changing education (2010), The Creative Thinking Plan (2007), Help your child to success (2002), Teaching pupils how to learn, Campaigh for Learning (2002).

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:326
  • Година:2015
  • Националност:Английска
  • Баркод:9789543270910
  • ISBN:9789543270910
  • Жанрове:Коучинг, Личностно развитие , Образование и педагогика, Популярна психология