Принцеса Стефани фон Хоенлое, агентка на Третия Райх – Джим Уилсън

Независимо от мотивите й. Нейно Височество принцеса Стефани фон Хоенлое-Валденбург-Шилингс-фюрст е удивителна личност. Така наречената „лична посланичка" на лорд Ротърмиър, един от най-големите медийни магнати във Великобритания, е била в същото време die Hebe Prinzessin — „любимата принцеса" на Хитлер. С неизбежното приближаване на света към нова световна война тя води живот на интриги, манипулации, шпионаж и двойственост във Великобритания, Съединените щати и Европа. Върши всички тези неща с чар, находчивост и неоспорими политически умения. Когато е в полза на целите й, се превръща в изкусителка и интригантка. Начинанията й по време на 30-те години я срещат с удивителна плеяда от исторически личности в решаващ исторически период, когато влиятелните хора в Европа и Америка водят политиката си под избледняващата сянка на една ужасна световна война и събиращите се облаци на друга.
Благодарение на достъпа до тайната документация на британското разузнаване, разсекретена и депозирана в Националния архив едва през 2005 г., и богатата сбирка от документи на самата принцеса Стефани, които се съхраняват в Хувъровия архив на Станфордския университет в Калифорния, днес мога да разкажа историята й. – Джим Уилсън

Джим Уилсън е британски публицист и журналист, дългогодишен директор на новините в „Англия теле-вижън", преди да се оттегли и да се посвети изцяло на писателска дейност. Автор е на документално-истори-чески книги.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:280
  • ISBN:9789545974458
  • Жанрове:Биографии
  • Тегло:1 kg