Принцеса Стефани фон Хоенлое, агентка на Третия райх – Джим Уилсън

Принцеса Стефани фон Хоенлое, агентка на Третия райх

Независимо от мотивите й, Нейно Височество принцеса Стефани фон Хоенлое-Валденбург-Шилингсфюрст е удивителна личност. Така наречената "лична посланичка" на лорд Ротърмиър, един от най-големите медийни магнати във Великобритания, е била в съэщото време "любимата принцеса" на Хитлер. С неизбежното приближаване на света към нова световна война тя води живот на интриги, манипулации, шпионаж и двойственост във Великобритания, Съединените щати и Европа. Върши всички тези неща с чар, находчивост и неоспорими политически умения. Когато е в полза на целите й, се превръща в изкусителка и интригантка.
Начинанията й по време на 30-те години я срещат с удивителна плеяда от исторически личности в решаващ исторически период, когато влиятелните хора в Европа и Америка водят политиката си под избледняващата сянка на една ужасна световна война и събиращите се облаци на друга.
Благодарение на достъпа до тайната документация на британското разузнаване, разсекретера и депозирана в националния архив едва през 2005 г., и богатата сбирка от документи на самата принцеса Стефани, които се съхраняват в Хувъровия архив на Станфордския университет в Калифорния, днес мога да разкажа историята й.
Джим Уилсън
Джим Уилсън е британски публицист и журналист, дългогодишен директор на новините в "Англия телевижън", преди да се оттегли и да се посвети изцяло на писателска дейност. Автор е на документално-исторически книги.

Автор: Джим Уилсън Език: Български
Категория: Автобиографии и биографии Тегло: 0.325 кг.
Баркод: 9789545974458
Издател: Фама ISBN: 9789545974458
Брой страници: 280