Приключение в Атлантида – Шърли Маклейн

Приключение в Атлантида

От живата легенда на Холивуд и носителка на Оскар, Шърли Маклейн. „Приключение в Атлантида” ще зарадва феновете на Маклейн със страхотния микс от езотерика и истории от снимачната площадка.

Новата забавна и провокативна книга на Шърли Маклейн е вдъхновена от участието ѝ в една комедия, заснета на Канарските острови. Според някои теории те са останки от митичния континент Атлантида, а кинозвездата винаги е вярвала в неговото съществуване. Изкушението да изследва това мистично място е голямо и тя се включва в независимата продукция въпреки финансовите и организационните неуредици. Авантюристичният дух на Шърли я подтиква да приеме ролята на американка, която погрешка получава от социалните служби чек за $900 000 вместо за $900 и заминава за Гран Канария със своя приятелка.
Заснемането на филма само по себе си се превръща в комедийно приключение, описано с чувство за хумор в този интригуващ мемоар. В него Шърли Маклейн обсъжда и вечните въпроси откъде произхождаме, накъде вървим и какво става с нас след смъртта. Позовавайки се на проучвания и собствен опит, тя разсъждава върху прераждането, паметта на душата, загадките на Вселената и уроците от трагичната съдба на Атлантида.

Шърли Маклейн е безпощадно честна относно киноиндустрията днес, искрена в своите езотерични вярвания и остроумна в коментарите си за морала в шоубизнеса и изкуството. – Къркъс Рeвю

Автор: Шърли Маклейн Брой страници: 224
Категория: Автобиографии и биографии; Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.280 кг.
Издател: Обсидиан Баркод: 9789547694064
Дата на издаване: 19.05.2016 ISBN: 9789547694064