Приказна съкровищница: Африкански приказки – Христина Йотова

Приказна съкровищница: Африкански приказки

Приказките от детството са вълшебните светлинки в съзнанието ни, по които се ориентираме цял живот. Когато са разказани с любов, те озаряват въображението ни и го превръщат в най-великия художник.

Книгата от поредицата Приказна съкровищница: Африкански приказки, включва приказките:

ВЪЛШЕБНОТО ЦВЕТЕ * ДВАМАТА ХИТРЕЦИ * ДОСЕТЛИВАТА ДЕВОЙКА * ДЪРВАРЯТ, НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕТЕ МУ ДЪРВЕНОТО МОМИЧЕ * ЗАВАРЕНАТА ДЪЩЕРЯ * ЗАЩО МЪЖЕТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СА БЪБРИВИ * КОБИЛАТА ЗАКРИЛНИЦА НЕНАСИТНИЯТ АНСИГЕ КАРАМБА * ПРИНЦЕСАТА МЪЛЧАЛИВКА * ПРИСЪДАТА НА СПРАВЕДЛИВИЯ СЪДИЯ * ПТИЦАТА НА МЪДРОСТТА ТРИМАТА ГЛУХИ * УМНИТЕ БРАТЯ * ЧОВЕКЪТ, КОГОТО НИКОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА ИЗЛЪЖЕ

Многобройните и трудолюбиви народи на Африка са създали пъстра палитра от легенди и приказки, предавани от поколение на поколение в продължение на столетия. Историите им са и тъжни, и смешни, и страшни, и поучителни, защото в живота на африканеца има от всичко. А героите им са много, много различни. Някои са справедливи и мъдри, а други – алчни, глупави или зли, но изправени пред трудни изпитания, всички разбират, че в доброто сърце се крие най-голямата сила.

Автор: Христина Йотова Брой страници: 112
Категория: Детска литература ; Приказки Език: Български
Тегло: 0.220 кг.
Издател: СофтПрес Баркод: 9786191512225
Дата на издаване: 28.05.2015 ISBN: 9786191512225