Приказки от крайните квартали – Шон Тан

Приказки от крайните квартали

"Под "крайни квартали" може да се има предвид както определено място, така и състояние на духа: близко и познато, но също така на ръба на съзнанието (подобно в известна степен на "открития космос"). Предградията често се представят като банално, делнично, дори скучно място, в което няма нищо забележително. Аз пък си мисля, че те са чудесен наследник на горите от средновековните приказки – пространство, където подсъзнанието се отприщва. Винаги съм смятал за много привлекателна идеята за "фентъзи", ситуирано в предградията – както в собствените ми произведения, така и в работата на други писатели и творци – заради контраста между рутинното и удивителното, чийто ефект може да бъде забавен, но и да те извади от равновесие, както и евентуално да те накара да се замислиш."
— Шон Тан

"Повечето от приказките от крайните квартали на Шон Тан са чиста поезия. Ако трябва да събера качествата им в пет думи, ето: гений, човещина, безграничност, обич, обич." — Нева Мичева

"Хипнотизиращ. . . Такова визуално красноречие може само да мотивира читателите да търсят всички бъдещи графични романи на Шон Тан, без значение на коя точно лавица се намират."
— New York Times Book Review

Автор: Шон Тан Брой страници: 100
Категория: Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.495 кг.
Издател: Жанет 45 Баркод: 9786191862443
Дата на издаване: 01.05.2016 ISBN: 9786191862443