Превантивна медицина : Тайните на здравословното хранене – Стойчо Димитров – КЕО

Превантивна медицина : Тайните на здравословното хранене

Конвенционалната медицина просто не може да се справи с крайностите. Живеем в замърсена жизнена среда, в която се отглеждат зеленчуци, плодове и други естествени култури, които носят в себе си известни количества пестициди, хербициди, тежки метали и други токсични вещества. В продуктите от животински произход има и много хормонални съставки. Като отбележим и факта, че съвременното хранене е силно обеднено откъм микроелементи (брашно без трици, полиран ориз и други зърнени храни, месото е с малко минерали, на всичко отгоре – сварено, консервирано, преработено), става ясно, че нашият организъм се намира в постоянен минерален глад.
Всички материали в книгата се отнасят за превантивната медицина (естествени храни, билки и хранителни добавки – получени от естествен материал).
Ето защо, за да е здрав човек, е необходимо да се опре на четири стълба: мозък, сън, здравословно хранене и движение. Тази книга е създадена с идеята да представи възможно най-разнообразна и пълна информация за един от тези стълбове – рационалното хранене.

Автор: Стойчо Димитров – КЕО Брой страници: 328
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.546 кг.
Издател: Жанет 45 Баркод: 9789544915483
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9789544915483