Преразказани Андерсенови приказки: Овчарката и коминочистачът. Малката кибритопродавачка. Граховите зрънца – O-Press Колектив

Приказките на Андерсен са увлекателни истории, в които са залегнали непреходни човешки истини и морални ценности. Те омайват днешните деца така, както някога са очаровали техните родители, деди и прадеди…

В настоящото издание ще прочетете три прекрасни, популярни и обичани приказки, с прекрасни цветни илюстрации в една книжка:

  • "Овчарката и коминочистачът" – героите в тази приказка са три порцеланови фигурки: овчарката, коминочистачът и старият китаец, който иска да омъжи внучката си за едно неприятно човече, наричано от всички Генерала. Хубавата овчарка е отчаяна, понеже сърцето ѝ отдавна принадлежи на коминочистача. Какво става по-нататък? Узнайте сами. Приказката е обогатена с прекрасни цветни илюстрации.
  • "Малката кибритопродавачка" – това е една от най-известните приказки, която всяко дете трябва да прочете. Вълнуваща история за бедно момиченце, което в навечерието на Коледа се опитва да продаде кибрит на безразличните минувачи. Каква е съдбата на клетото дете? Узнайте сами. Приказката е обогатена с прекрасни цветни илюстрации.
  • "Граховите зрънца" – тук ще научите историята на едно малко грахче, което се заклещило в цепнатината на дъските под прозореца на някакъв покрив. Там живеела бедна жена със своята дъщеря. Момиченцето от дълго време боледувало и не можело да става от креватчето си. Веднъж то видяло, че от зрънцето поникнало зелено стръкче. Как се променил животът на болното дете? Узнайте сами. Приказката е обогатена с прекрасни цветни илюстрации.
  • Корица:Мека
  • Тегло:1 kg